Find billder som matcher dine farver derhjemme
 
Bliv medlem
 

Iben Vedel

Iben trækker på en gammel skandinavisk tradition for unikke kunstværker, kombinationen jord og ild har inspireret hende til at kreere skulpturer lavet af drejede runde former der er sammensat på forskellige måder.
Kunst værkerne af de drejede former af forskellige slags ler, der ind imellem er tilsat sand og savsmuld, forenes derefter med specielle glasurer. Disse kan være lag på lag, igen ofte tilsat sand for at give det helt rigtige struktur og resultat. Der brændes ved forskellige temperature enten i elektrisk eller gas ovn.
Keramik og ler kunst har fulgt de samme regler igennem de sidste par tusind år. Iben bøjer disse regler en kende i sit arbejde og bruger resultaterne til at kreere nye og utraditionelle kunstværker.
Inspirationen kommer fra naturen hvor ler, som er en grundlæggende bestanddel i naturen, har været det fortrukne råmateriale for mange kunstnere. Naturen er fuld af spændende farver, strukturer og former. Udfordringen består i at skabe kunst der formidler kærligheden til den naturlige skønhed der omgiver os i hverdagen.


Af jord og ild skal du fødes.

Jeg elsker det enkle i lerets nemme modtagelse af min manipulering, for derefter at overlade det til ildens egoistiske magt og se den give mine værker deres eget liv under brændingen.
Der er blevet sagt om min kunst at den er et energi aftryk, det synes jeg smukt beskriver præcist det som reelt sker igennem hele processen.
Den største udfordring har været at finde form og glasur der i kombination kan give udtryk for min fascination af de kræfter der slippes løs i brændingen, så observatøren kan opleve spontaniteten i mine værker.
Det er mig magtpåliggende at overskride mine egne grænser, og at nå ukendte veje og metoder for at opnå min egen tilfredsstillelse.
Lerkunst er stadig ikke anerkendt på lige fod med andre kunstformer.
Dette er mit bidrag til at opnå den anerkendelse. 2011 Iben
 

Tags

abstrakt, moderne, skulptur, keramik, abstrakt maleri i varme farver, lerkunstner, organiske former, fin kunst
 

Iben Vedel

Post nr.8400 Ebeltoft
E-mail
Hjemmesidehttp://web.me.com/nebisstudios/NEBIS/Velkommen___Welcome.html
 
Denne profil er blevet set 1.879 gange siden d. 18.07.2011.

Kunstværker af Iben Vedel

Copyright © 2009 - Alle informationer og materiale, som ses på www.arwo.dk, er beskyttet af loven om ophavsret og må ikke videregives
til andre uden aftale med arwo.dk. Overtrædelse vil medføre politianmeldelse, og erstatning vil blive påkrævet.

Gratisspil | Betingelser | Copyright © 2009 | arwo.dk | Nørre Torv 1A 10 | 9800 Hjørring