Find billder som matcher dine farver derhjemme
 
Bliv medlem
 

niels steen sørensen

Niels Steen Sørensens billeder er rå, temperamentsfulde og alligevel følsomme og styrede. De giver beskueren adgang til en meget personlig sansning af verden, og de stiller flere spørgsmål end de besvarer.
Arbejdsprocessen er på sit tidlige stadium løs. Gennem et utal af skitser leder kunstneren efter glimt af ægthed. Når kunstneren er tilfreds med en skitse overføres den til maleri. I processen fra miniature til storformat transformeres billedet endnu engang. Der ligger således en lang vej med mange stadier til grund for hvert færdigt værk.
Billederne indeholder på den ene side fantastiske, eventyrlige og til tider uhyggelige elementer, der både kan føres tilbage til en barndom med flugt ind i ensomhedens fantasiverden og til det præg enkelte virkeligt barske oplevelser med angst og svigt har efterladt i hans sind.
--- og på den anden kan man i hans billedverden se hans store interesse for og viden om verden. Han søger sammenhænge mellem tilsyneladende hinanden fremmede faktorer på tværs af tid og grænser, mellem klima, geologiske facts, politiske tanker set gennem et intuitivt sind fascineret af SiFi.
Det humanistiske menneskesyn, der ligger til grund for Niels Steen Sørensens arbejde er, at mennesket befinder sig i en hastigt eskalerende konflikt ,mellem urmennesket og en moderne teknologisk verden med krav om effektivitet og konstant omskiftelighed. Niels Steen Sørensen mener, at mennesket anno 2015 stadig trives bedst omkring lejrbålet, og hans kunst skal ses som udtryk for dette paradoks
Det færdige kunstværk er måske blot virkeligheden ufiltreret og forvrænget .CV.
4 års uddannelse på Nr Nissum Seminariums kunstafdeling. 1 års studier i Kunst på Pæd.universitet, Danmark. Kunststudier på Langelands kunstskole, og på Kreta.
Debuterede i Galleri Etienne, Struer 1972. Udstillet samme sted hvert år frem til 1985.
Censurerede udstillinger : Kunstforeningen Limfjorden 1978, 1979, 1980, 1984 og 2006 Kunstnernes Påskeudstilling Århus 1979, 1980 (statsanerkendt) Selv fungeret som censor flere gange
Udstillet (og solgt til) diverse kommuner i Danmark og Sverige.
Ligeledes omfattende udstillingsvirksomhed på større private virksomheder, Gallerier, konferencecentre overalt i Danmark frem til i dag.
Separatudstillinger i Holstebro Hallens galleri 1986, Kunstcenter Gimsinghoved 1995, 2006,
Boede 1981 – 83 i Grønland og udstillede i den forbindelse i Nuuk og Upernavik. Havde i 82 besøg af det danske kongepar i vort private hjem og Dronning Margrethe ejer nu et af mine akvareller.
De sidste år:
Holstebro Kunstmuseum 2007 – 2014. Heltborg Kunstmuseum 2011. Helligåndshuset København 2008 – 2014 med flere.
Permanent præsenteret i Galleri Blokhus, Nordjylland, - Galleri Art-Expo, Århus.
Medlem af Dansk/svensk kunstnergruppe ”Variablerne”, Kunstnergruppen ”Jyderne”.
Inviteret som prækvalificeret kunstner til Inter-ART-festival på Lundgård Gods, kerteminde i 2014.
Inviteret som prækvalificeret udøvende kunstner på ”Art Nordic 2015” i København.
TV udsendelser: YOU TUBE>KUNST FOR TIDEN>Niels Sørensen 1. og 2.del 

Tags

følsom, særegen, , styrende, speciel farveskala, ikke sofastykker, sci.fi., landskabstegninger
 

niels steen sørensen

Adressepallisgårdvej 1
Post nr.7600 Struer
E-mail
Hjemmesidehttp://www.nielssteensorensen.dk
 
Denne profil er blevet set 1.330 gange siden d. 02.01.2015.

Kunstværker af niels steen sørensen

Copyright © 2009 - Alle informationer og materiale, som ses på www.arwo.dk, er beskyttet af loven om ophavsret og må ikke videregives
til andre uden aftale med arwo.dk. Overtrædelse vil medføre politianmeldelse, og erstatning vil blive påkrævet.

Gratisspil | Betingelser | Copyright © 2009 | arwo.dk | Nørre Torv 1A 10 | 9800 Hjørring