Find billder som matcher dine farver derhjemme
 
Bliv medlem
 

Runa K. Tetzschner

Runa K. Tetzschner er billedkunstner, forfatter og forsker, datter af eventyrlystne danske forældre, Kamma Nielsdottir Dalsgaard og Knud Tetzschner, der flyttede til Island i 1965. Hun er derfor født og opvokset i Island, blandt mægtige bjerge, lysende gletchere, vulkaner og brusende vandfald. Dette har påvirket hende dybt og gjort hende til en datter af Island.

Runa ville dog gerne finde sine rødder i det frodige blomstrende Danmark og prøve at bo i landet forældrene kom fra. Det gjorde hun først sommeren 2008 da hun fik et kunstnerophold på den charmerende lille ø Hirsholm. Derefter slog hun sig ned i Nordjylland, og har nu hjem i begge lande, i sin barndomsby Reykjavík, og i skoven ved Hals sammen med sin mand Jørn Øgaard Nielsen. Hun taler både dansk og islandsk flydende.

Runa K. Tetzschner studerede på Reykjavík kunstskole (1977-1983 og 1993) og lærte ved den islandske kunstmaler Gunnar S. Magnusson. Ud over det studerede hun islandsk litteratur og sprog på Islands Universitet (1991-1996).

Runa var specialist, informationschef og webredaktør på Islands National Museum i perioden 1996-2008, men arbejdede sideløbende med sin kunst. Hun sagde sit arbejde op i 2008 og arbejder nu for det meste på fuldtid med min kunst, selv om hun sommetider stadig tager spændende projekter for de islandske museer.

Runa er forfatter af bøger med poesi, børnehistorier og forsking, indtil videre udgivet på islandsk.

Efter en pause på 10 år, nærmede hun sig i 1998 billedkunsten igen via poesi som hun skrev med kalligrafi. Den har hun så hovedsageligt koncentreret sig om siden 2009. Hun har dog også arbejdet på at oversætte sine tekster til dansk og søger et forlag som vil udgive hendes smukke illustrerede børnebog Ófétabörnin (Utyskebørnene) i Danmark.

Runa K. Tetzschner udstiller permanent i Galleri Art Centrum i Reykjavik, og har løbende udstillinger i Danmark, hvor hun har opholdt sig mere de sidste år. Hun udstiller nu bl.a. i Kunstgalleri DetViVil i Børglum, et galleri startet op og drevet af hende selv og flere kunstnere.

Runa K. Tetzschner både maler og tegner og har udviklet en blandet teknik til sine billeder, hvor hun især benytter tuschfarver og akvarel, men også tegnepenne, kalligrafipenne, fint glimmer og specielle funklende pulverfarver der smeltes på med et varmeapparat.

Da Runa begyndte at udvikle sine teknikker med kalligrafi og illuminationer tegnede hun billeder som illustrationer til digte. Nu skriver hun også digte som illustrationer til tegningerne. Kalligrafien er blevet en integreret del af billedet.

Ud over at Runa er forfatter, har hendes interesse for tekster og kalligrafi en forklaring i hendes faglige baggrund som forsker. Hun har bl.a. arbejdet med de gamle håndskrifter for Islands National Museum, Rigsarkivet, Holar-projektet og flere institutter i Island. Dette har til tider givet inspiration og i nogle tilfælde minder kalligrafibillederne om illuminationer i gamle håndskrifter.

Ellers er der i det hele taget noget eventyragtigt, fantasifuldt og mystiskt ved Runa K. Tetzschners billeder. Hendes kunst betegnes gerne som spirituel kunst - spiritual art, magisk realisme eller fantastisk realisme.

Hjemmesider:
http://kunstgalleridetvivil.dk/
http://www.jordenslys.dk/

Jeg er en glitrende ædelsten
som blev kastet ud i mørket;
således blev jeg til en stjerne
på nattehimlen.

© Runa K. Tetzschner
 

Tags

design, maleri, billedkunstner, spirituel kunst, poesi, spiritual art, magisk realisme, forfatter, tegning, kalligrafi, illustrationer, tekster, webdesign, redaktion, pr, forskning
 

Runa K. Tetzschner

Post nr.9370 Hals
Tlf.:+45 23 10 95 91
E-mail
Hjemmesidehttp://www.jordenslys.dk/
 
Denne profil er blevet set 1.924 gange siden d. 24.07.2011.

Kunstværker af Runa K. Tetzschner

Copyright © 2009 - Alle informationer og materiale, som ses på www.arwo.dk, er beskyttet af loven om ophavsret og må ikke videregives
til andre uden aftale med arwo.dk. Overtrædelse vil medføre politianmeldelse, og erstatning vil blive påkrævet.

Gratisspil | Betingelser | Copyright © 2009 | arwo.dk | Nørre Torv 1A 10 | 9800 Hjørring